10 Eylül 2009 Perşembe

2009 ve Sahibinden.com

Sahibinden.com'un basın bültenini gördüm. Gözlerime inanamadım. Tahminim 2-3 kere okudum bu bülteni. 1 Adet :) web sitesinin bu hacmi yakalaması müthiş bir başarı. Bir Türk olarak gerçekten gurur duydum.

Helal olsun SAHIBINDEN.COM böyle devam. Gözümde dünyanın en iyisi sensin.

Yönetimine de, çalışanına da, müşterisine de, alıcısına da, satıcısına da tebrikler...

İşter sizlere rakamlarla sahibinden.com'un 2009 ilk 6 ayı ;

2009 yılının ilk 6 ayında 9,1 milyar $’lık ticaretin gerçekleştiği sahibinden.com, sahip olduğu geniş ilan portföyüyle piyasaların nabzını tutuyor. Ayda 9,5 milyon farklı kişinin ziyaret ettiği platform, satın almanın yanı sıra, rayiç bedelini öğrenmek ve piyasa araştırması yapmak için de kullanılıyor. Platformda bulunan tüm ürünlerin satış fiyatlarının ilk elden, yani sahipleri tarafından belirlenmesi nedeniyle piyasalardaki değişimler anında “sahibinden piyasası”ndaki ürünlerin fiyatlarına ve satışlarına yansıyor. Gerçekleşen ticaretin hacmi ayda 1,5 milyar $’a ulaşan Sahibinden Piyasası’nın detayları, tüketici davranışları ve piyasalar ile ilgili önemli bir gösterge niteliği taşıyor.


Konut satışlarında en gözde ilçe İstanbul Ataşehir

sahibinden.com aracılığı ile 2009 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 50.000 adet konut yeni sahiplerine kavuştu. Yaklaşık 160 bin adet aktif satılık konut ilanının bulunduğu platformda, alım sırasında tüketicilerin en çok tercih ettiği semtlerin başında Ataşehir geliyor. Ataşehir’i Pendik ve Beylikdüzü ilçeleri takip ediyor. sahibinden.com’un Türkiye genelindeki bölge ofislerinden alınan bilgilere göre, özellikle Muğla ilindeki konutlara gösterilen ilgi oldukça fazla. Platformda bu bölgede yer alan satılık konutlarla ilgili yapılan arama sonuçlarında da 2009 yılının ilk 6 ayında yaklaşık %40’lık bir artış gözlemleniyor.

Günde ortalama 600 araç satılıyor

Ayda 200 milyondan fazla otomobille ilgili aramanın yapıldığı ve aylık 270 milyon $’lık otomobil ticaretinin gerçekleştiği sahibinden.com, otomobil almak veya satmak isteyen kişilerin ziyaret ettiği portallar arasında ilk sırada yer alıyor. Her marka ve modele ait sıfır veya ikinci el araçlara kolayca ulaşılabilen platformun sahip olduğu gelişmiş arama sistemi sayesinde, detaylı kriterlere göre arama yapılabiliyor. Günde ortalama 600 adet araç satışının gerçekleştiği sahibinden.com’da en çok aranan otomobil markalarına bakıldığında ilk sırayı BMW alıyor. BMW’yi sırasıyla Renault, Volkswagen ve Opel izliyor. sahibinden.com’da en çok satılan otomobil markalarına bakıldığında ise arananların aksine farklı markalar öne çıkıyor. En çok satılan otomobil markası Renault. Renault’u çok az bir farkla Opel izliyor. Liste Volkswagen, Tofaş, Ford şeklinde devam ediyor. En çok aranan marka olan BMW, satın alınan otomobiller listesinde ise ancak 7. sırada yer alıyor.

Tüketici, Mart ayından itibaren daha düşük fiyatlı ürünleri tercih etmeye başladı

Alışveriş kategorisinde yapılan satışlar incelendiğinde, Mart ayından itibaren satılan ürünlerin fiyatlarındaki düşüşler dikkat çekiyor. Krizin iyice hissedilmeye başladığı Mart ayından itibaren tüketiciler daha düşük fiyatlı ürünleri tercih etmeye başladılar. En çok aranan ve satılan ürünlerin başında bilgisayar ve cep telefonu olan platformda, satılan ürün adetleri mevsimsel değişimlere göre farklılıklar gösteriyor. Yazın gelmesi ile birlikte Nisan ayından itibaren kamera & fotoğraf kategorisinde bulunan ürünlerin satış adetlerinde %20’lik, bahçe & yapı kategorisinde bulunan ürünlerin satış adetlerinde ise %28’lik bir artış gözlemlendi. Özel günlerin bulunduğu aylarda ise takı & mücevher, saat, giyim & aksesuar gibi hediyelik eşyaların yer aldığı kategorilerdeki artışlar göze çarpıyor.

0 yorum: